Glædelig Jul og Godt nytår

Endnu et år er gået og her ved juletid samler vi op og vurderer årets gang.

På hjemmefronten

Tja vi havde sagt 5 år's ombygning og så skulle det være slut med ombygninger. Vi nåede i august vores mål, og fik vores badeværelse færdigt, som det sidste rum i huset og har fået lavet vores gæsteværelse klar. Det havde ind til da været 5 anstrengende år, med konstante opgaver i huset, og aftner og weekender med værktøj i hænderne. Men vi er glade for resultatet.
Derfor har det også været endnu hårdere at skulle igennem denne juletid, hvor vi en af de sidste dage i november, måtte opleve det værste man som husejer vel kan opleve, nemlig at have brand i sit hus. Vi får en december månede, hvor vi kan se vores 5 års arbejde blive revet ned igen, for at få restaureret de omfattende sodskader vores hus fik ved branden. At se størstedelen af ens indbo losset op i en container eller stående sorte af sod i kasser for at kunne blive renset for at bevare lidt af ens vigtigste effekter.
Så vinteren og foråret bliver underligt, at følge ens drøm blive revet ned, og bygget op igen, mens vi må stå og se på uden at kunne gøre noget... en sur oplevelse, men også en oplevelse der på mange måder sætter vores prioriteter i et andet lys. Vi var ikke hjemme, så vi kom ikke selv noget til, de to hunde vi havde inde i huset overlevede og vores hus står endnu, og kan restaureres. .... så set et par uger efter, må vi erkende at "det som ikke slår en ihjel, gør en stærk", og det må vi endnu engang erkende passer.
Vi har begge valgt at prioritere vores arbejde højere i løbet af året, således mærker vi også at det tager mere af vores tid og fokus. Det er medvirkende til at vi i det nye år kommer til at få lettere ved at prioritere vores egne interesser, egne hunde og hjem i det nye år.

På hundesiden:

Året har budt på mange dejlige timer, med vores hunde, fugle og vores hus. Ind i mellem når man evaluerer på de mange timer, undrer man sig over ens prioriteter. Vi har talt om at drosle ned med opdræt af hvalpe, og i Maj 2007 er det 10 år siden vi fik det første kuld i vores navn.
10 år med mange mange timer med hunde og hunde venner. Heldigvis har vi haft rigtig mange herlige timer, men der har også været sorger, når der har været problemer med hvalpe fødsler, hvalpe som ikke har kunne blive ved deres familier, eller når nogle har følt sig truet af os som succesfulde opdrættere......
Tja man tænker over om der har været lige mange gode og anstrengende timer.... det er svært at vurdere hvilke der har været flest af. I hvert øjeblik hvor man har følt man har nedprioriteret vores egene hunde, har man tænkt at det ikke har været det værd. Men så har andre øjeblikke hvor man har hygget sig med hundevenner, set hundene lege, nydt et kuld velskabte hvalpe eller fået gode historier fra hvalpefamilierne, gjort at man husker hvorfor det var vi ville bruge så meget af vore fritid på et liv med hunde.
Men nu er det ved at være tid til at fokusere på vores egne hunde og kuld opdrættet i vores hjem.
Vi har opdateret vores hvalpe liste med de sidste kuld vi laver ude af huset i vores navn og hunde vi laver her i huset på andres tæver er opdateret på den. Herefter er det kun vores egne hjemmeboende hunde vi kommer til at opdrætte hvalpe på.
Nå men året 2006 gav os hele 2 hvalpe opdrættet her i huset, og en masse flere, som voksede op hos hvalpekøbere, der valgte at opdrætte i vores navn. Alt i alt en masse herlige hvalpe og mange nye gode hvalpefamilier, som vi glæder os til at følge med deres nye hvalpe.
2006 gav os også flere nyheder, vi fik dejlige Tikki fra Ungarn, Axel fra Irland som senere kom videre til Schweiz, vi har fået en lille hvalp på vej fra Australien, og har hentet frossen sæd fra en meget lovende han fra Austrailen og kølesæd fra en lille lækker amerikansk han bosiddende i Finland. Alt i alt et spændende år på opdræts siden, og vi ser meget frem til de resultater de nye tiltag forhåbentlig vil give os i avlen i det kommende år 2007.

På fuglesiden:

Jammen vi fik endelig færdiggjort vores voliereanlæg. Den store fællesvoliere blev færdig, og alle fuglene blev flyttet over i deres nye volierer. Hen over sommeren valgte vi at håndopmade nogle fugle, så vi har haft både store glæder og enkelte sorger med fuglene i løbet af året. Det værste var da vi her med udgangen af året pga. branden i vores hus, måtte sige farvel til alle vores 40 Goulds Amadiner, som døde i branden og vores to ynglepar af rosicollis, som vi lige havde taget ind med deres unger. En hård måde at afslutte et kapittel i vores fugleliv på.
Med vores nye anlæg, glæder vi os til at nyde vores fugle i det kommende år, og vi håber at de falder godt til og vil fortsætte med at yngle.


Merry Christmas and Happy New year

Another year is on the last days, and we the look back on the last Year.

We was at last finished with the rebuilding of our house, with the renewing of the Bathroom and the guest room to be used for our friends visiting us from other countries,with the dogs and birds.
We have just before the year finished had a horrible experiance, with a fire in our house, so that we over the winter and the spring has to live in a small caravan, while our house is beeing renewed all over. And to see all things in the house destroyed is a hard experiance, that has made us make som new priorities in our life.
20 years of dogthings, prizesand more is now all destroyed, so this way we have got cleaned up in all that (the most was allready put away because of not having space enough, but now it is all gone.... only the memories of the winns are left and that is in many ways for us a good time, now going into the last (10. year) with extensive breeding, after witch we have deside to prioritise on only having more good studdogs.
We will this Year not be sending out written christmascards, because we have lost all your adresses in the fire.

We do want to use mutch more time with our own interests and own dogs in the new year. So it all fits good together with the slowing down with the breeding. We have listed the last litters we make on other peoples bitches in our name, and the few last litters we do make at our own home. We do look forward to the last very interesting combinations, where we have takining in some frozen semen and some cooled semen, to try to make some last high class combinations.
We want to send our best greetings to all of our friends around the world, we have now friends in most parts of the world... have some good christmasdays, and hope you all will get a happy and succesfull new year.


Use back on your browser